marți, 16 august 2011

O OCAZIE SPECIALĂ

Prietenul meu deschise sertarul dulapului sotiei si scoase un mic pachet invelit in matase. "Acesta nu este un simplu pachet, este o piesa de lenjerie" spuse el. Desfacu pachetul si privi atent. "L-am cumparat prima data  cand am fost impreuna in New York, acum vreo 8-9 ani dar nu a folosit-o niciodata. Vroia sa o pastreze pentru o ocazie speciala. Ei bine..cred ca acum este momentul potrivit." Se apropie de pat si puse pachetul alaturi de celelalte lucruri aduse de cei de la pompe funebre. Sotia lui tocmai murise. Intorcandu-se spre pat imi spuse:


"SĂ NU PĂSTREZI NIMIC PENTRU O OCAZIE SPECIALĂ, FIECARE ZI PE CARE O TRĂIEȘTI ESTE O OCAZIE SPECIALĂ"

Cuvintele lui mi-au schmbat viata. Acum citesc mai mult ca inainte si fac mai putine treburi in casa, ma asez pe terasa si admir peisajul fara sa ma sinchisesc de buruienile din gradina, imi petrec mai mult timp cu familia si mai putin timp cu lucrul, am inteles ca viata este un ansamblu de experiente valoroase. 
De atunci nu mai pastrez  nimic: daca am chef sa folosesc paharele de cristal in fiecare zi sau sa imi pun haina cea noua doar ca sa ma duc la supermarket o fac. Nu mai pastrez cel mai bun parfum pentru sarbatori, iar expresiile de tipul "intr-o zi" sau "intr-un din zilele astea" le-am scos din vocabularul meu.
Nu sunt sigur ce ar fi facut sotia prietenulu meu daca ar fi stiut ca nu va mai fi o a doua zi, o zi la care ne gandim cu atata nepasare. Cred ca  si-ar fi sunat familia si cei mai buni prieteni, poate si-ar fi sunat cativa prieteni pentru a se impaca sau pentru a se scuza pentru o cearta mai veche. Imi place sa cred ca ar fi mers sa manance mancare chinezeasca. ( bucataria ei preferata) 
Toate aceste lucruri marunte nefacute m-ar enerva mult daca as sti ca orele imi sunt numarate. As fi nervos ca nu mi-am vazut prietenii pe care trebuia sa ii vad "intr-una din zilele astea", ca nu am scris scrisorile pe care trebuia sa le scriu "intr-una din zilele astea", ca nu le-am spus celor apropiati ca ii iubesc. 

ACUM NU MAI AMÂN NIMIC ȘI NU MAI PĂSTREZ NIMIC CARE POATE SĂ-MI ADUCĂ FERICIRE ȘI ZÂMBETE ÎN VIAȚA MEA.
ÎMI SPUN CĂ FIECARE ZI E SPECIALĂ> FIECARE ORĂ>FIECARE MINUT> FIECARE ...SECUNDĂ

You are

You're my favorite reason to lose sleep. <3

DISCUTIE IN CASA UNUI INFORMATICIAN



Sotia: Ai facut cumparaturile?
Sotul: Bad command or filename.
Sotia: Dar te-am rugat de dimineata...
Sotul: Syntax Error. Abort?
Sotia: Nici macar noul televizor?
Sotul: Variable not found....
Sotia: Bine, da-mi cartea de credit, merg eu la cumparaturi...
Sotul: Sharing Violation. Access denied!
Sotia: Tu vorbesti serios, glumesti sau incerci sa ma enervezi?
Sotul: Too many parameters...
Sotia: Cum de m-am maritat eu tocmai cu tine?
Sotul: Data type mismatch.
Sotia: Dar salariul cand il iei?
Sotul: File in use... Try later.
Sotia: Ma faci sa ma intreb... ce insemn eu pentru tine?
Sotul: Unknown Virus.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...