sâmbătă, 16 iulie 2011

LECȚII CORPORATIVE

Lucrurile se schimbă..
În continuare vă voi face cunoscute câteva lecții furnizate de mari corporații care vă vor ajuta să supraviețuiți schimbărilor.


LECȚIA 1
Un corb stătea într-un copac fără să facă nimic. un iepure îl vede și îl întreabă:"Pot să stau și eu ca tine fără să fac nimic toataă ziua? " Corbul răspunde:"Desigur, de ce nu?" Și așa iepurele  se aseză sub copacși se puse pe dormit. Dintr-o dată apare o vulpe, care se aruncă asupra lui și îl mâncă. 
MORALA
Ca să stai fără să faci nimic, trebuie să fii așezat sus, foarte sus.


LECȚIA 2
Un curcan se conversa cu un taur. "Mi-ar plăcea mult să ajung în vârful acelui copac.." se plângea curcanul, "dar nu am forța necesară", "de ce nu încerci să mănânci din baliga mea, spuse taurul, conține foarte multe elemente nutritive." Curcanul gustă un pic și își dădu seama că baliga îi furniza forța necesară de a se urca până la primul ram al copacului. Ziua următoare mai mâncă un pic și reuși să se urce pe al doilea ram. În sfârșit după ce mâncă multă baligă reuși să se urce în vârful copacului. Imediat fu văzut e un țăran care îl impușcă și îl făcu să cadă din copac.
MORALA
Să mănânci rahat te ajută să ajungi în vârf, dar nu îți garantează că rămâi acolo.


LECȚIA 3
O păsărică migra către sud pentru iernat. Era frig, păsărica se simși foarte rău și căzu pe un câmp. pe acolo a trecut o vacă care o acoperi cu baligă. Păsărica înfrigurată înțelese că baliga o incălzea și începu să se simtă mai bine. Mulțumită începu să ciripească de bucurie. O pisică în trecere îi auzi cântecul și se duse să vadă ce e. Pisica găsi păsărica, o scoase din baligă, o curăță și o mâncă.
MORALA
1.Nu toți cei care te acoperă de rahat îți sunt dusmani.
2. Nu toți cei care te scot din rahat îți sunt prieteni.
3.Când ești în rahat, taci din gură.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...