vineri, 15 iulie 2011

FEMEIA



Când Dumnezeu a făcut femeia, deja era în a șasea zi de muncă, făcea ore suplimentare. Atunci apăru un înger și-l întrebă:" De ce îți pierzi atâta timp cu asta?” Și Domnul răspunse:Ai văzut cartea tehnică? Trebuie să fie lavabilă în totalitate, dar să nu fie de plastic, sa aibă mai mult de 200 de piese mobile și să fie capabilă să funcționeze fiind alimentată cu orice, chiar și  în poala ei să stea comod pană la patru copii în același timp, să aibă un sărut care să poata vindeca de la un genunchi julit până la o inimă rănită și o să facă totul cu numai două mâini
Îngerul se minună de cerințe. “Cu doar două mâini..?Imposibil!! Și ăsta e doar modelul standard? E prea multă muncă pentru o singură zi..așteaptă până mâine să o termini.” Nu n-am s-o las pe mâine” protest Domnul. “Sunt pe punctul de a termina această creație care este favorită inimii mele. Ea se vindecă singură când este bolnavă și poate munci până la 18 ore pe zi
Îngerul se apropie și atinse femeia. “Dar ai facut-o atât de delicată.” “Este delicată, spuse Domnul, dar în același timp atât de puternică...! Nu-ți poți închipui cât este de rezistentă și de ce reușite este în stare...” O să fie în stare să gândească? ” întrebă îngerul. Dumnezeu răspunse: “Nu numai că o să fie capabilă să gândească, ci și să negocieze.” Atunci îngerul văzu ceva și întinzând mâna, atinse obrazul femeii…”Doamne, mi se pare că modelul ăsta pierde lichid! Ți-am spus că încercai să pui prea multe lucruri în ea” “Nu pierde lichid, este o lacrimă” îl corectă Domnul  “Pentru ce e lacrima?” întrebă îngerul. Și Domnul spuse :”Lacrimile sunt felul ei de a-și exprima jalea, dragostea, singurătatea, trădarea, suferința și orgoliul Asta îl mișcă mult pe înger. “ești un geniu Doamne, te-ai gândit la toate. Femeia este într-adevar minunată”.
ESTE! Femeia re puteri ce îi uimește pe bărbați:
Trece prin dificultăți, face față greutăților, dar este fericită și îndrăgostită.Surâde când vrea să țipe. Cântă când vrea să plangă. Plânge când e fericită și râde când e nervoasă. Luptă pentru a-și apăra valorile. Înfruntă nedreptățile. Nu accepta NU ca răspuns dacă ea crede că există o soluție mai bună. Își rupe de la gură pentru ca familia ei să aibă. Merge la medic cu o prietenă căreia îi este frică să meargă singură. Iubește fărp să ceară nimic în schimb. Plânge când fiii ei reușesc în viață și se bucură când prietenii obțin premii. Este fericită când aude de o nuntă sau de nașterea unui copil. I se frânge inima când moare un prieten.Suferă când pierde pe cineva drag. În schimb se dovedește puternică atunci când crezi că a epuizat toate forțele. Știe că poate vindeca toata suferința cu un sărut și o îmbrățișare.

Și totuși femeia are un defect:                                                                                                               NU ȘTIE CARE ESTE ADEVĂRATA EI VALOARE.

10 ways TO LOVE

LISTEN........................without interrupting.
SPEAK.............................without accusing.
GIVE...................................without sparing.
SHARE..........................without pretending.
ENJOY............................without complaint.
ANSWER............................without arguing.
TRUST..............................without wavering.
FORGIVE.......................without punishing.
PROMISE.......................without forgetting.
PRAY.................................without ceasing.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...