vineri, 5 august 2011

SA NU FACI NICIO FAPTA A CAREI AMINTIRE TE-AR FACE VREODATA SA ROSESTI

SCRISOARE
(adresata de Alexandru Vlahuta fiicei sale, Margareta)

               "Sa traiesti Mimilica draga si sa fii buna; sa fii buna pentru ca sa poti fi fericita. Sa fii buna pe cat poti pana in ultima clipa a vietii tale. Cei rai nu pot fi fericiti. Ei pot avea satisfactii, placeri, realizari chiar, dar fericire nu. Nu, pentru ca cei rai nu pot fi iubiti, si-al doilea...al doilea..de! castigurile intamplatoare si celelalte "pere malaiete" care se aseamana cu el vin de-afara, de la oameni, de la imprejurari asupra carora nu ai nici o stapanire si nici o putere, pe cand fericirea, adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. Si pregatirea asta e opera de fiecare clipa, cand pierzi rabdarea imprastii tot ce-ai insirat si iar trebuie sa o iei de la inceput. Si de aceea vezi asa de putini oameni fericiti..Atatia cat merita.
              Daca nu ne-am iubi pe noi asa fara de masura, daca n-am face atata caz de persoana noastra, si daca ne-am dojeni de cate ori am mintit sau ne-am surprins asupra unei rautati, ori asupra unei fapte urate; daca in sfarsit ne-am examina mai des si mai cu nepartinire (lesne-i de zis!) am ajunge sa razuim din noi partea aceea de prostie  fudula, de faptura. Se stie ca durerea e un minunat sfatuitor. Cine-i mai deschis la minte trage invatatura si din durerile altora.
                      Eu am mare incredere in vointa ta. Ramane sa stii doar ce vrei. Si vad ca ai inceput sa stii si asta. Doamne ce  bine imi pare ca ai inceput sa te observi, sa-ti faci singura mustrari si sa-ti cauti singura drumul cel adevarat. Asa Mimilica draga, cearta-te de cate ori te simti egoista, de cate ori te musca de inima sarpele rautatii, al invidiei sau al minciunii. Fii aspra cu tine, dreapta cu prietenii si suflet larg  cu cei rai. Smereste-te, fa-te mica, fa-te neinsemnata de cate ori desertaciunea te indeamna sa strigi "Uitati-va la mine!" Dar mai ales as vrea sa scriu de-a dreptul in sufletul tau aceasta: "SA NU FACI NICIO FAPTA A CAREI AMINTIRE TE-AR FACE VREODATA SA ROSESTI" Nu e triumf pe lume, nici sprijin mai puternic, nici multumire mai deplina ca o constiinta curata.
                       Pastreaza scrisoarea asta. Cand vei fi de 50 de ani ai s-o intelegi mai bine. Sa dea Domnul sa o citesti si atunci cu sufletul senin de astazi.

Te imbratiseaza cu drag, 
Al. Vlahuta
Cand ai implinit saptesprezece ani"
YES, I AM NICE
NO, that doesn't mean you can walk over me.


There is a difference between 
giving up and knowing when you have had enough.
Sometimes the things we can't change, end up changing us.
Și eu la fel!:))

EVOLUTIA CARIEREI TALE :))




SEFUL IN PRIMA ZI: totul va fi bineee    !!!!! 




DUPA O SAPTAMANA: 
                                        trebuie sa muncesti mai mult  !!!!!!



 DUPA O LUNA:
                          trebuie sa muncesti pentru Companie   !!!!!!!!!!!!

 


 DUPA UN SEMESTRU:
                       daca munceai mai mult .... NU SE AJUNGEA LA ASTA   !!!!!

________________________________________


Dumnezeu nu vă dă oamenii pe care îi vreţi; El vă dă oamenii de care aveţi NEVOIE...ca să vă ajute, să vă rănească, să vă părăsească, să vă iubească şi
 să vă transforme în persoana care aţi fost destinaţi să fiţi. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...